Wolnostojące kuchnie elektryczne GORT są przeznaczone dla profesjonalnej gastronomii. W ofercie są dostępne kuchnie 2-, 4- i 6-płytowe. Podobnie jak podgrzewacze płytowe, tego typu kuchnie najczęściej wykorzystywane są do „wykańczania potraw” (końcowy etap obróbki termicznej), jak również do krótkotrwałego podtrzymywania temperatury, uprzednio przygotowanych potraw lub dodatków (sosy, buliony).
ŻELIWNE PŁYTY GRZEWCZE
Solidne, mocne, żeliwne płyty grzewcze doskonale kumulują ciepło. Żeliwne płyty grzewcze ułożone są obok siebie, co daje możliwość swobodnego przesuwania naczyń z jednego pola na drugie. Naczynia można ustawiać obok siebie na całej płaszczyźnie grzewczej.
TRWAŁOŚĆ I ESTETYKA WYKONANIA
Wszystkie modele urządzeń GORT są wykonane z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej i wyposażone w ergonomiczne pokrętła zapewniające płynne sterowanie mocą palników.