Patelnia elektryczna wolnostojąca

Patelnia elektryczna wolnostojąca GORT jest przeznaczona dla profesjonalnej gastronomii. Urządzenie to określane bywa również jako patelnia gastronomiczna lub uchylna.  Może być użytkowana w ciągu technologicznym lub jako urządzenie wolnostojące. Patelnia elektryczna gastronomiczna umożliwia przygotowanie dużych ilości potraw wymagających smażenia (np. kotlety, ryby) oraz duszenia.

PŁYTA GRZEWCZA

Cechą charakterystyczną patelni elektrycznej GORT jest duża powierzchnia robocza oraz doskonały rozkład temperatur na całej płycie misy grzewczej. Dzięki temu możliwe jest przygotowanie w tym samym czasie dużej ilości produktów o porównywalnym stopniu wysmażenia oraz takich samych walorach smakowych. Wszystkie krawędzie wewnętrzne misy patelni gastronomicznej są zaokrąglone, a całość konstrukcji w pełni odpowiada wymaganiom  HACCP.

TRWAŁOŚĆ I ESTETYKA WYKONANIA

Patelnia elektryczna wolnostojąca GORT jest wykonana z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu możliwe jest zachowanie najwyższych standardów higieny i trwałości.

 

Patelnia elektryczna wolnostojąca
patelnia elektryczna wolnostojąca wychylna
patelnia elektryczna wolnostojąca wychylna
patelnia elektryczna wolnostojąca uchwyt pokrywy
patelnia elektryczna wolnostojąca uchwyt misy wychylnej
 

Zapytaj o produkt

KOD PRODUKTU: EP40

NAJWAŻNIEJSZE CECHY

wymiary 700 x 600 x 880 mm
wymiary zewn. krawędzi 710 x 775 x 1600 mm
moc 5,4 kW
zasilanie 400/50 V/Hz
 ilość grzałek x moc grzałki  9 x 600 W
pojemność misy 37,5 L
powierzchnia robocza misy 0,25 m²
zakres reg. temperatury 70 – 309 °C

Patelnia elektryczna wolnostojąca:

  • Optymalny rozkład temperatury w płycie grzewczej misy.
  • Wewnętrzne krawędzie misy zaokrąglone.
  • Płynna regulacja temperatury.
  • Ręczna regulacja przechyłu misy (kąt 50°).
  • Możliwość poziomowania misy.
  • Wymiary wewnętrzne misy: 563 x 414 x 150 mm.
  • Blokada przechyłu misy w położeniu roboczym oraz w położeniu maksymalnego przechyłu.
  • Korpus wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
  • Duża wydajność – ok. 100 kotletów / 1h
  • Możliwość ustawienia pokrywy w dowolnym położeniu w zakresie jej unoszenia.
  • Pokrywa izolowana termicznie:
    – oszczędność energii aż do 42 °C
    – lepsza i szybsza obróbka termiczna
  • Ramka uszczelniająca w pokrywie:
    – zapobiega ściekaniu skroplin poza patelnię
    – minimalizuje ilość pary i tłuszczu, wydostających się podczas obróbki termicznej
  • Przełącznik krańcowy, uniemożliwiający pracę patelni gastronomicznej po jej pochyleniu.
  • Zabezpieczenie przed przegrzaniem na poziomie 360 °C.
  • Montaż do podłogi przy użyciu systemu poziomującego.