Płyty grillowe z LINII 700 GORT są przeznaczone dla profesjonalnej gastronomii. Urządzenia te bywają określane również jako płyty bezpośredniego smażenia. Umożliwiają przygotowanie potraw o niskiej zawartości tłuszczu. Do wyboru płyty grillowe w monoblokach z podstawą otwartą lub nastawiane (do posadowienia na podstawach). Dodatkowo płyty grillowe zróżnicowane są pod względem materiału, z którego wykonana jest płyta grzewcza (FE 510 lub AISI 304) oraz struktury powierzchni grzewczej/roboczej (gładka, ryflowana, gładko-ryflowana).
PŁYTA GRZEWCZA
Cechą charakterystyczną płyt grillowych GORT są duże powierzchnie robocze oraz doskonały rozkład temperatur na całej płycie grzewczej. Dzięki temu możliwe jest przygotowanie w tym samym czasie dużej ilości produktów o porównywalnym stopniu wysmażenia oraz walorach smakowych.
TRWAŁOŚĆ I ESTETYKA WYKONANIA
Wszystkie modele urządzeń z LINII 700 GORT są wykonane z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej i wyposażone w ergonomiczne pokrętła zapewniające płynne sterowanie mocą palników.