B2B  | 
2017-05-05 Nagietowicz

Restauracja we Francji to przykład realizacji z zastosowaniem urządzeń GORT i rozwiązań na zamówienie. Poszukaj inspiracji, popatrz na zastosowane rozwiązania. Być może któreś z nich zechcesz powtórzyć. 

Kuchnia w restauracji. Dwie wyspy urządzeń chłodniczych. Zastosowano stoły chłodnicze i mroźnicze z agregatami po prawej stronie. Wzdłuż ścian urządzenia i blaty robocze z czarnego granitu. 

  1. Wyspa wykończona cokołem. Takie rozwiązanie ułatwia utrzymanie higieny w kuchni. Brud nie dostaje się pod urządzenia. Cokół można łatwo zdemontować ponownie zamontować.
  2. Nadstawka przystosowana do ustawienia salamandra.
  3. Dwa stoły chłodnicze 4-drzwiowe zestawione „plecami”. Blaty stołów bez rantów. W blacie jednego ze stołów zlew nad komorą agregatu. Zastosowano zamki w drzwiach stołów. 

francja1

 

Mniejsza z dwóch wysp chłodniczych. 

  1. Dwa stoły chłodnicze 2-drzwiowe zestawione bokami. Zastosowano zamki w drzwiach stołów.
  2. Jeden wspólny blat nad dwoma stołami chłodniczymi, dodatkowo wyposażony w zlew. 
  3. Wyspa wykończona cokołem. Takie rozwiązanie ułatwia utrzymanie higieny w kuchni. Brud nie dostaje się pod urządzenia. Cokół można łatwo zdemontować ponownie zamontować.
  4. Odsłonięte „plecy” wykonane z blachy nierdzewnej.

francja2

 

Wzdłuż ścian urządzenia i blaty robocze z czarnego granitu. 

  1. Stół chłodniczy z agregatem z prawej strony.
  2. Stół mroźniczy z agregatem z prawej strony.
  3. Specjalna stalowa konstrukcja stanowi wsparcie granitowych blatów. W tej konstrukcji są również umieszczone urządzenia chłodnicze, które w razie potrzeby można łatwo wysunąć.
  4. Stalowa blenda maskująca narożnik.
  5. Płuczka do gałkownic zintegrowana z blatem.
  6. Blaty robocze wykończone rantem z granitu h=100 mm.

 francja_nowe1 

  1. Blaty robocze wykończone rantem z granitu h=100 mm.
  2. Stalowa blenda maskująca narożnik.
  3. Szafka otwarta z szufladą.
  4. Stół grzewczy.

francja_nowe