Kotły warzelne z LINII 700 GORT są przeznaczone dla profesjonalnej gastronomii. Oferta firmy GORT składa się z kilku modeli tych urządzeń. Wszystkie znajdują zastosowanie w obiektach zbiorowego żywienia do przygotowania większej ilości potraw w stanie płynnym. Używanie kotła warzelnego w profesjonalnej kuchni w znacznym stopniu wpływa na zaoszczędzenie czasu poprzez wyeliminowanie zastosowania tradycyjnych metod gotowania, ułatwiając tym samym organizację pracy w kuchni. Pojemność kotłów warzelnych dla Linii 700 GORT została określona na poziomie 50 litrów.
Zaletą kotłów warzelnych elektrycznych jest fakt, że nie wymagają specjalistycznej instalacji i wentylacji. Decydując się na kocioł warzelny elektryczny należy upewnić się czy obiekt zapewnia odpowiednią ilość mocy energii elektrycznej.
Wszystkie modele kotłów warzelnych GORT są wykonane z najwyższą starannością przy użyciu wysokiej jakości materiałów.