Taboret elektryczny

Wśród taboretów gastronomicznych znajdziemy taboret gazowy oraz taboret elektryczny. Oba urzadzenia mają podobne zastosowanie i są powszechnie używane w większych zakładach gastronomicznych, gdzie występuje konieczność przygotowywania dużych ilości potraw naraz: stołówki, restauracje, kantyny wojskowe, placówki oświatowe, zakłady karne.

Taboret elektryczny jest doskonałym rozwiązaniem w placówkach gastronomicznych wewnątrz pomieszczeń. Urządzenia tego typu ułatwiają przygotowywanie posiłków w dużych garnkach bez konieczności podnoszenia ich na dużą wysokość.

TRWAŁOŚĆ I ESTETYKA WYKONANIA

Wszystkie modele urządzeń GORT są wykonane z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej i wyposażone są w ergonomiczne pokrętła zapewniające efektywne sterowanie mocą palnika.

Taboret elektryczny
 

Zapytaj o produkt

KOD PRODUKTU: HET01-060DK

NAJWAŻNIEJSZE CECHY

wymiary 600 x 600 x 400 mm
moc 5 kW
zasilanie 400/50 V/Hz

Taboret elektryczny:

  • Solidna i wydajna kwadratowa płyta grzewcza w rozmiarze 400 x 400 mm.
  • Przystosowany do dużych garnków ∅40÷60 cm.
  • Równomierne rozłożenie temperatury na całej płycie niezależnie od wybranej mocy płyty grzewczej.
  • Duża moc grzewcza taboretu elektrycznego.
  • Przełącznik 4 pozycyjny (0-1-2-3).
  • 3 stopniowa regulacja mocy płyty grzewczej: 1,25 kW, 2,5 kW, 5kW.
  • Trwała konstrukcja wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
  • Nogi z możliwością regulacji wysokości +15/-5 mm.
  • Stopień ochrony I oraz stopień zabezpieczenia IP20 gwarantują bezpieczne użytkowanie.