Zmywarka podblatowa Z40DD

Zmywarka gastronomiczna to podstawowe urządzenie znajdujące zastosowanie w hotelach, restauracjach, kawiarniach i innych obiektach zbiorowego żywienia. Utrzymanie czystości i zapewnienie odpowiedniego poziomu higieny w lokalu gastronomicznym powinno stanowić priorytet dla każdego managera zarządzającego obiektem żywieniowym. Proces zmywania stanowi dosyć złożone zagadnienie i warto poświęcić więcej uwagi przy wyborze stosowanych urządzeń.

Linia zmywarek gastronomicznych marki GORT należy do profesjonalnych urządzeń w swojej klasie.

Zmywarki gastronomiczne GORT możemy podzielić na zmywarki podblatowe oraz zmywarki kapturowe.

Wśród podblatowych zmywarek gastronomicznych wyróżniamy dwie główne wersje: zmywarka barowa stosowana jako zmywarka kompaktowa do szkła, filiżanek, spodków, małych talerzyków i sztućców oraz zmywarka uniwersalna o większej pojemności wykorzystywana do mycia naczyń, talerzy oraz szklanek.

Profesjonalne zmywarki z funkcją wyparzania marki GORT posiadają niezawodny elektromechaniczny system sterowania, zapewniając intuicyjną obsługę i wygodne użytkowanie.

Automatyzacja procesu mycia zapewnia najskuteczniejsze zmywanie dużej ilości naczyń w krótkim okresie czasu.

Do standardowego wyposażenia zmywarek GORT należą wbudowane systemy dozujące środki płuczące i myjące. Wydajne i oszczędne zmywarki gastronomiczne GORT zapewniają szybkie a zarazem skuteczne zmywanie naczyń przy jednoczesnym zachowaniu niskich kosztów eksploatacyjnych.

Wszystkie modele oferowanych zmywarek są wykonane z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej.

Zmywarka podblatowa Z40DD
zmywarka podblatowa gastronomiczna
zmywarka podblatowa gastronomiczna
zmywarka podblatowa gastronomiczna
 

Zapytaj o produkt

KOD PRODUKTU: Z40DD

NAJWAŻNIEJSZE CECHY

wymiary 460 x 520 x 695 mm
moc 3,24 kW
zasilanie 230/50 V/Hz
wydajność¹ 20 koszy / h
ilość/długość cykli mycia 1 / 180 sek.
wysokość użytkowa komory  270 mm

Zmywarka podblatowa Z40DD:

  • Przeznaczenie: mycie szkła, filiżanek, spodków i sztućców.
  • Niezawodne w obsłudze urządzenie rekomendowane do dużej i małej gastronomii.
  • Urządzenie wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, zapewnia utrzymanie najwyższych standardów higieny i trwałości wyrobu.
  • Dozownik nabłyszczacza oraz dozownik detergentu w standardzie.
  • Ramiona płuczące i myjące wykonane z wysokiej jakości tworzywa – łatwy demontaż i czyszczenie.
  • Tłoczona komora myjąca oraz prowadnice koszy – łatwość czyszczenia i utrzymania higieny.
  • Obudowa oraz drzwi dwuwarstwowe.
  • Cicha praca urządzenia.
  • Odpływ grawitacyjny.
  • Ciśnieniowy bojler.
  • Cykl mycia uruchamiany przyciskiem START lub automatycznie po zamknięciu drzwi.
  • Funkcja THERMOSTOP – wyparzanie w temperaturze 85oC.
  • Wbudowany mikrowyłącznik drzwi.
  • Zużycie wody na 1 cykl mycia: 3 L
  • Wymagane ciśnienie wody zasilającej: 200 – 300 kPa
  • Standardowe wyposażenie: 1 x kosz 400 x 400 mm, 1 x koszyk na sztućce, dozownik nabłyszczacza, dozownik detergentu.